Vés al contingut

Alemanya: Berlín no es calma enfront de la punxa del telèfon mòbil d'Angela Merkel

De Viquinotícies
Edifici de l'Spiegel

28 d'octubre del 2013, Alemanya
La cancellera alemanya es queda molta enfada arran de la filtració segons la qual els serveis secrets estatunidencs van punxar el seu telèfon mòbil des del 2002, quan aleshores fou encara com a cap de l'oposició. El ministre d'interior, Hans-Peter Friedrich, va declarar al dominical Bild am Sonntag, que “L'espionatge és un delicte i els responsables hauran de respondre d'això.”. Ja fou pronunciada el juny passa la frase següent: “en territori alemany, s'han de respectar les lleis alemanyes.”

Per primera vegada en les relacions entre els dos països, el ministre d'Afers Estrangers, Guidi Westerwelle, va convocar a consultes l'ambaixador estatunidenc i delegacions diplomàtiques. Segons l'Spiegel, “és aquí on s'han centralitzar les operacions d'espionatge.”

A conseqüències Merkel ha decidit enviar una missió fora de tot protocol a fi de conèixer l'amplitud de l'espionatge i sentir del president Obama altres coses que bones resolucions.


Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) Gemma C. Serra Berlín no s’empassa el tothom espia tothom i manté que espiar és delicte, El Punt Avui+, núm. 13994, p. 10, 28 d'octubre del 2013.