Vés al contingut

Estats Units: John Kerry reconeix els abusos de la NSA i la Xina protesta també

De Viquinotícies
John Kerry


2 de novembre del 2013, Estats Units
El secretari d'Estat, John Kerry, reconegué ahir que els Estats Units havien anat massa lluny en espionatge. Així, és primera vegada que un alt responsable de l'administració Obama reconeix d'una manera clara les pràctiques de la NSA, en filigrana els seus abusos, qui actualment estan fent escàndol.

El mateix moment, la Xina va demanar explicacions a Austràlia després de les filtracions difoses al setmanari Der Spiegel i diari Sydney Morning Herald. Segons ells, els Estats Units utilitzaren les ambaixades australianes a fi que interceptessin intercanvis de dades, especialment a Internet. El portaveu del ministre d'Afers estrangers va declarar: “Demanem que les missions diplomàtiques amigues i el seu personal segueixin al peu de la lletra els tractats internacionals […] i no participin en cap activitat que pugui amenaçar la seguretat i els interessos de la Xina.”

A més a més, el ministre d'Afers Estrangers d'Indonèsia va convocar ahir l'ambaixador dels Estats Units per les mateixes raons.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) Gemma C. Serra Kerry admet excessos de l'NSA, El Punt Avui+, núm. 12999, p. 9, 2 de novembre del 2013.