Vés al contingut

Àustria: el blocatge d'un vol de Morales causa tensió diplomàtica entre Bolívia i UE

De Viquinotícies3 de juliol del 2013, Viena
Finalment s'envolarà cap a Bolívia després del permís de pas del govern espanyol · va aterrar d'urgència a Viena perquè diversos estats van prohibir-li de sobrevolar els seus territoris per les sospites que Snowden viatjava a bord.

Evo Morales, president de Bolívia, s'envolarà de nou avui cap al seu país després de dotze hores a l'aeroport de Viena. El seu avió, provinent de Moscou, va fer-hi un aterratge forçós ahir a la nit perquè França, Portugal, Itàlia i Espanya van negar-li el permís de sobrevolar els seus territoris, fet que ha obert un conflicte diplomàtic entre Bolívia i la Unió Europea. Aquests països tenien la sospita que dins l'avió hi podia viatjar Edward Snowden, ex-tècnic de la CIA buscat pel govern nord-americà per filtrar informació secreta sobre espionatge.

Morales participava en una cimera a Moscou del Fòrum de Països Exportadors de Gas. En una entrevista a Russia Today va anunciar que estaria dispost a concedir asil a Snowden.

Aquest matí, les autoritats austríaques han inspeccionat l'avió i han confirmat que “tots” els ocupants eren “ciutadans bolivians”. Per la seva banda, el Ministeri d'Afers Estrangers espanyol ha autoritzat que l'avió sobrevolés territori estatal i fes escala a Las Palmas de Gran Canaria. Així que hi ha previst que l'avió de Morales reprengués aviat el vol cap a Bolívia.Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail