Vés al contingut

Standard & Poor's abaixa la qualificació de França

De Viquinotícies
Qualificacions dels països de la zona euro


13 de gener del 2012, París
L'agència d'avaluació de crèdit Standard & Poor's ha abaixat avui la qualificació de França de AAA a AA+ segons una font governamental. França no és l'únic país que sofreix d'aquesta baixa. Es concernirien en primer lloc, Àustria (menys 1 grau) i en segon lloc, Itàlia, Espanya i Portugal (menys dos graus) en raó de les seves dificultats financeres. Fa uns mesos que les agències vigilaven el país d'una manera negativa. L'any passat el president francès, en Nicolas Sarkozy, havia declarat que la qualificació pertany al patrimoni de França. De més, ha posat aquesta nota com la pedra angular per a la seva reelecció el més d'abril vinent.

El ministre dels finances François Baroin, ha assajat de minimitzar la notícia. Nogensmenys, els darrers mesos, el setmanari satíric Le Canard Enchaîné va afirmar que en Nicolas Sarkozy va declarar: “Si perdem el nostre AAA, estic mort”.

En canvi, l'oposició, de l'esquerra a l'extrema dreta, ha criticat la política del govern dirigit per la UMP, el partit del president. Segons Marine Le Pen, cap del Front Nacional, és “la primera etapa en el procés de desintegració de la zona euro. La pèrdua del AAA, valida el meu projecte de reducció de la deute de França, basat especialment sobre la monetització de la deute i la sortida de la zona euro.” Per que fa al partit socialista francès, ha denunciat el fracàs de la política de la majoritat presidencial i parlamentària. El president del grup socialista al Senat, François Rebsamen, ha declarat que la presidència d'en Nicolas Sarkozy és la “de la degradació de França: degradació financera, degradació social, degradació moral.”

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail