Vés al contingut

Estats Units: indignació de Google i Yahoo després de la pirateria de llurs centres de dades per la NSA

De Viquinotícies
Logotip de Google


1 de novembre del 2013, Estats Units
Cada filtració dels documents proveïts pel Edward Snowden aporta la seva part d'escàndol la qual no es coneixia tota la importància. Tot i que disposés del programari Prism per la qual podia exigir de les companyes com Google i Yahoo informacions sobre els usuaris, la NSA va accedir també a llurs bancs de dades arreu del món sense llur consentiment. Gràcies a aquesta operació il·legal, va obtenir centenars de milions d'usuaris d'Internet, la majoria part dels quals eren nord-americans.

Google ha manifestat la seva indignació i ha declarat que no estava al cas de les filtracions de l'Agència estatunidenca. El cap legal de Google, David Drummond, ha confiat a la premsa que “Durant molt de temps, ens ha preocupat la possibilitat de ser víctimes d'aquest tipus d'espionatge, per això hem continuat ampliant la privacitat de més i més servidors.” Ha afegit: “Estem indignats en saber fins a quin extrem arriba el govern per interceptar les dades privades de les xarxes”.

« Ens indigna saber fins a quin extrem arriba el govern per interceptar dades privades de la xarxa »

David Drummond, cap legal de Google


Per la mateixa raó, s'ha indignat Yahoo, també víctima de la consultació il·legal de les seves bancs de dades. Ha precisat que tampoc no va autoritzar la NSA d'accedir-hi.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) Dani Triadó Google i Yahoo s'indignen amb l'espionatge de l'NSA, El Punt Avui+, núm. 12998, p. 13, 1 de novembre del 2013.