Vés al contingut

La Xina intenta bloquejar esdeveniments culturals a Alemanya i Itàlia

De Viquinotícies
El President Xi Jinping / Wikimedia Commons

29 d'octubre del 2021, Xina
Els esforços dels diplomàtics xinesos per aturar esdeveniments culturals considerats crítics per al govern a Pequín han tingut resultats mixts a Europa, amb èxit a Alemanya però estant rebutjats per un govern a Itàlia.

L'incident a Alemanya es referia a un nou llibre, "Xi Jinping - L'home més poderós del món", escrit per dos periodistes alemanys veterans, el corresponsal de la revista Stern a Xina, Adrian Geiges, i l'editor del periòdic Die Welt, Stefan Aust.

Els Instituts Confuci de dues universitats alemanyes han planejat esdeveniments online el 27 d'octubre per coordinar el llançament del llibre. Però l'editor del llibre, Piper Verlag de Munic, va dir que els esdeveniments van ser cancel·lats amb poca antelació "a causa de la pressió xinesa".

L'empresa va acusar Feng Haiyang, el cònsol general xinès a Düsseldorf, d'intervenir personalment per anul·lar l'esdeveniment a la Universitat de Duisburg-Essen a Duisburg i Essen, Renània del Nord-Westfàlia, Alemanya.

A la Universitat Leibniz de Hannover, la Universitat Tongji de Xangai, que opera en conjunt amb l'Institut Confuci allà, va obligar a cancel·lar un esdeveniment, segons la companyia. Ni l'editor ni l'institut no van proporcionar detalls sobre què va provocar la cancel·lació.

A principis d'aquest mes, l'Ambaixada de Xina a Roma va intentar bloquejar una exposició d'art crític, però va fracassar.

Un museu a Brescia, una ciutat italiana a uns 100 quilòmetres a l'est de Milà, continuarà amb els seus plans d'obrir una exposició individual del treball de l'activista exiliat xinès Badiucao, amb seu a Austràlia. Programada per executar-se del 13 de novembre al 13 de febrer del 2022. L'exposició es titula “La Xina no està tancada”. Presentarà el treball de l'artista criticant temes com el maneig de la Xina de la pandèmia de COVID-19 i la seva repressió a Hong Kong i Xinjiang.

L'Ambaixada de la Xina a Roma va enviar un missatge a l'ajuntament de Brescia el 21 d'octubre, al·legant que les obres de Badiucao van distorsionar els fets, van difondre informació falsa, van enganyar la comprensió del poble italià sobre la Xina, alhora que van fer malbé greument els sentiments del poble xinès i posarien en perill les relacions amistoses entre la Xina i Itàlia, segons l'agència de notícies italiana ANSA.

L'alcalde de Brescia, Emilio Del Bono, ha dit al diari 'Il Foglio' que el programa no serà cancel·lat i ha afegit: "Crec que és important demostrar que es pot seguir sent un amic mentre es critiquen algunes coses".

Fonts[modifica]

CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «China tenta bloquear eventos culturais na Alemanha e Itália» (portuguès) en la d'octubre de 2021 seva versió del 502579.

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article