Vés al contingut

Viquinotícies:Versions revisades

De Viquinotícies
(S'ha redirigit des de: VN:VR)


Polítiques i procediments
Estàndards
Convencions
Privadesa
Vandalisme
Proteccions
Esborrar
Altres polítiques

Viquinotícies utilitza l'extensió MediaWiki de versions revisades des del 24 de juliol del 2012, després d'aconseguir un consens a la cantina.

La validació d'articles, reservada per a editors i supervisors, permet qualificar articles i mostrar aquestes revisions com la versió per defecte que veuran els usuaris. Els lectors tenen també la possibilitat de qualificar i deixar comentaris sobre els articles. Aquestes revisions es mantindran iguals encara que canvien les plantilles o imatges incloses en l'article. El text amb les transclusiones expandides serà emmagatzemat a la base de dades. Això permet a MediaWiki actuar com un sistema de gestió de continguts (SGC o CMS).

El sistema wiki treballarà de la mateixa manera per als usuaris registrats, sense importar si a la versió revisada d'un article són agregades taules o plantilles noves. Els usuaris que han iniciat sessió continuaran veient la més recent versió de la pàgina (com un esborrany), encara que podran optar per veure les edicions estables en comptes de les versions per defecte (això es configura mitjançant Preferències → Pestanya Estabilitat → Marcar «Sempre mostrar la versió estable...» → Desa).

El major canvi de les versions revisades és que els usuaris anònims (aquells que no estan registrats) les veuran per defecte, és a dir, veuran la versió estable més recent (la versió que ha estat marcada com sighted o verificada). Si hi ha canvis addicionals a la pàgina des de l'última versió estable, hi haurà un petit quadre que els informarà que hi ha una nova versió de l'article.

La validació de les edicions per part d'un usuari amb permís de supervisor només s'efectuarà per als canvis per usuaris no editors o supervisors automàtics, tenint en compte la pertinència de la mateixa en termes d'estil, redacció, ortografia, contingut, neutralitat, etc.

Les sol·licituds de permisos per a editors i supervisors es realitzen a la pàgina de petició als administradors.

Vegeu també

[modifica]