Vés al contingut

França: mor l'actor Pierre Mondy

De Viquinotícies


15 de setembre del 2012, França
L'actor francès Pierre Mondy ha mort avui a l'edat de 87 anys a París. Des de l'any 2009, patia d'un limfoma i ha sucumbit arran de complicacions d'aquesta malaltia. La família ha fet saber que agraïa els serveis de l'hospital Pitié-Salpêtrière que l'han ajudat tot al llarg de la seva lluita contra el càncer.

Pierre Mondy (Pierre Cuq, el seu real cognom) va néixer el 10 de febrer del 1925 a Neuilly-sur-Seine. Començà al teatre l'any 1948 i tingué un paper a l'obre de teatre Oscar l'anys 1958 als teatres dels Bufs parisencs i de l'Ateneu-Louis-Jouvet. L'any 1960, Obtingué el reconeixement internacional a la pel·licula Austerlitz. Els anys 1970, protagonitzà als tres llargmetratges de la sèrie Mais où est donc passée la septième compagnie ?

Fou famós a la televisió francesa sobretot amb la sèrie Les Cordier, juge et flic, i Commissaire Cordier. La seva carrera fou molt prolífica on tingué unes dues centenes de papers als cinema, a la televisió i sobretot al teatre. Fou igualment director de cinquanta-quatre obres de teatre.
Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail

(francès) L'acteur Pierre Mondy est mortLe Figaro. 15 de setembre del 2012.