França: mor el cantant Johnny Hallyday

De Viquinotícies


Johnny Hallyday l'any 2012.

10 de desembre del 2017, França
El cantant de rock francès, Johnny Hallyday, va morir el 6 de desembre passat arran de complicacions del càncer de pulmó a la seva casa a Marnes-la-Coquette, à l'oest de París. Figura emblemàtica de l'estil rock, fou considerat com a una icona en el món francòfon per unes quantes generacions de gens des dels inicis de la seva carrera. Per alguns fou nomenat l'equivalent francès d'Elvis Presley. Del seu nom, Jean-Philippe Leo Smet, va néixer el 15 de juny del 1943 a París. Va iniciar la seva carrera l'any 1960 quan tenia l'edat de disset anys. Va vendre 110 milions d'àlbums, sent premiat amb 5 discs de diamants, 40 discs d'or, 22 discs de platí i 10 victòries de música.

Fou també un actor i va tenir papers en algunes pel·licules : Les diabòliques, Les Parisiennes, Cherchez l'idole o D'où viens-tu Johnny ?. Va també protagonitzar en una sèrie de quatre episods David Lansky on va actuar el paper de comissari de polícia.

Ahir, entre 800.000 i un milió de persones van retre homenatge al difunt davant la plaça de l'església de la Madeleine i a les carreteres de la capital. Serà inhumat el dilluns vinant a l'Illa de Saint-Barthélémy, a les Antilles franceses.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) ‘Au revoir’ Johnny, El Punt Avui, ed. comarques gironines, núm. 13351, p. 49, 7 de desembre del 2017.