Vés al contingut

Mor el Rei Pelé als 82 anys d'edat

De Viquinotícies
Rei Pelé el 2018.
Imatge: MinerbNosk / Wikimedia Commons.

29 de desembre del 2022, Brasil

Una trista notícia per al món del futbol, ​​ha mort aquest dijous Edson Arantes do Nascimento, més conegut com a Pelé, als 82 anys d'edat. L'exjugador lluitava contra un tumor de còlon descobert el 2021 i estava sotmès a cures pal·liatives, segons els diaris brasilers.

Edson Arantes va néixer el 23 d'octubre de 1940 a la ciutat de Três Corações, Brasil. El seu sobrenom Pelé venia des de la infància quan acompanyava el seu pare Dondinho als partits de futbol amateur. L'any 1956 va debutar professionalment al Santos FC, club on va consagrar la seva carrera futbolística i va guanyar molts títols importants, com el Campionat Nacional, la Llibertadores i la Copa Intercontinental, portant el club a un alt nivell del futbol mundial i finalitzant la seva carrera a New York Cosmos el 1977.

A la selecció brasilera, va ser convocat per al Mundial de 1958 amb disset anys i aviat es va fer famós, quan va anotar dos gols contra l'amfitriona Suècia, que van garantir el primer títol mundial per a la selecció verd-groga. L'any 1962 va jugar el Mundial de Xile, però es va lesionar a la fase de grups i no va jugar a la resta, però l'equip va fer la jugada i va tornar a ser campió consecutivament. El 1966 va jugar el Mundial d'Anglaterra, però es va lesionar i va quedar fora de la copa, i la selecció va ser eliminada a la fase de grups.

A la copa de 1970, la seva darrera copa del món, Pelé juntament amb la millor selecció brasilera de les copes va guanyar el tercer mundial i va acabar amb la seva participació com a únic jugador en guanyar tres copes del món, una gesta que es manté fins avui. Pelé es va retirar de l'equip nacional el 1971, amb 91 partits i 77 gols.

El 29 de novembre, Pelé va ser ingressat a l'Hospital Israelita Albert Einstein, a São Paulo, per a una reavaluació de la quimioteràpia per a un tumor de còlon i el tractament d'una infecció respiratòria, i al principi va mostrar millores, però la setmana passada l'estat de salut es va deteriorar, i aquest dijous la seva mort s'ha decretat a les 15 de la tarda, hora local.

El rei del futbol serà velat a l'estadi Vila Belmiro, seu del Santos FC, i serà enterrat al Memorial Necròpole Ecumènica, a Santos.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail