Vés al contingut

Jair Bolsonaro és elegit nou president de Brasil

De Viquinotícies
Jair Bolsonaro el 2014.

28 d'octubre del 2018
El candidat d'extrema dreta Jair Bolsonaro, del Partit Social Liberal (PSL), va ser elegit nou president de Brasil amb el 55,14% dels vots vàlids.

En la segona ronda de les eleccions, Bolsonaro va superar al candidat de centre-esquerra Fernando Haddad del Partit dels Treballadors (PT), hereu polític de l'ex president Luiz Inácio Lula da Silva. Haddad va rebre el 44,8% dels vots vàlids.

La disputa electoral entre Fernando Haddad i Jair Bolsonaro va estar marcada per la polarització i les acusacions sobre la difusió de notícies falses (les fake news de Brasil).

Després de la publicació d'un article al periòdic Folha de S. Paulo, Haddad va demanar a les autoritats que investiguessin empreses vinculades a Bolsonaro que comprarien paquets massius de missatges per desacreditar al seu partit.

El Tribunal Superior Electoral (TSE) ha respost a les sol·licituds d'investigació presentades pel PT i el Partit Democràtic Laborista (PDT). No obstant això, va rebutjar les peticions de les agrupacions perquè es dictessin mesures cautelars preliminars que prohibissin a Bolsonaro presentar-se i que prohibissin que la seva campanya pogués compartir notícies en qualsevol medi social, especialment WhatsApp. La campanya de Bolsonaro va negar qualsevol irregularitat.

La Policia Federal (PF) també va obrir una investigació per investigar la difusió de notícies falses per ambdues campanyes a petició del procurador general Raquel Dodge.

Fonts[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article

La versió original de l'article, o parts d'ell, ha estat extreta de Agência Brasil.
Aquest text té llicència Creative Commons Atribuição 2.5. Brasil
.
Veure tota la llicència i els termes d'ús (copyright) a la pàgina de l'agència

«  Jair Bolsonaro es elegido nuevo presidente de Brasil » datada del 28 d'octubre del 2018.