Vés al contingut

França: mor el periodista esportiu Thierry Roland

De Viquinotícies
Thierry Roland


16 de juny del 2012, França
El periodista i comentador esportiu Thierry Roland ha espirat durant la nit de divendres a dissabte a les tres del matí, víctima d'un AVC. Comentador mític dels partits internacionals de futbol amb el seu amic Jean-Michel Larqué, la seva desaparició ha causat tristesa en el món de l'esport. La seva rifada durant els matxs internacionals va causar-li un quantes de molèsties de part dels directors de les cadenes de televisió. L'any 1976, fou molt conegut arran del partit de les eliminatòries per a la fase final de la Copa del Món de futbol del 1978 entre França i Bulgaria. Mentre que l'àrbitre havia acordat generosament un penal en favor dels búlgars, Thierry Roland va dir: “Sr. Foote, és un cabró!”

Durant la segona part dels anys 1970, fou un dels presentadors vedets de l'emissió Stade 2 a la segona cadena de televisió pública francesa. Després, va anar a TF1 i s'associà amb Jean-Michel Larqué, exjugador de futbol mític de l'AS Saint-Étienne. Entre els diàlegs més famosos entre ells – i represos pels cantautors –, vam sentir moltes vegades: “I sí, petit Jean-Mimi meu!
— Totalment, Thierry !”[1] va contestar Larqué.

El 1998, obtingué la consagració comentant la final de la Copa del Món de futbol on els Tricolors van assolir el trofeu tant cobejat. “Crec que després haver vist això, es pot morir tranquil. En fi, el més tard possible. Ah ! És magnífic! És allò que no hi ha! oh, hòstia!”

Hauria degut de constituir de nou el tàndem durant l'Euro 2012, en canvi estava massa cansat a conseqüència d'una operació quirúrgica sobre un càlcul biliar. Segons el seu còmplice, “Se sentia feble aquest darrers temps, se sentia anar-se'n. Em deia que si hagués d'anar-se'n, em miraria allà dalt. Avui, aquesta notícia dolenta esborra els bons records. Hem de deixar el temps passar.”

Notes

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail