Vés al contingut

Troben quatre fosses amb cadàvers a Guerrero; anuncien arrest de quatre persones

De Viquinotícies


10 d'octubre del 2014, Mèxic

La Procuradoria General de la República (PGR) ha informat aquest dijous la troballa de quatre noves fosses amb cadàvers calcinats en les proximitat de Iguala de la Independencia, Guerrero. D'acord al procurador general de la República, Jesús Murillo Karam, l'arrest de quatre persones va permetre ubicar les fosses clandestines properes a les cinc trobades el cap de setmana.

Murillo Karam va assenyalar en conferència de premsa que encara no és possible precisar el nombre de cadàvers trobats a les fosses i va detallar que van ser calcinats, igual que en les anteriorment ubicades. Tenim personal de perits al lloc perquè es pugui identificar les restes el més aviat possible, però no puc assegurar que siguin de “normalistas” i tampoc puc donar un temps per dictaminar les identitats dels cossos, ha declarat.

A més ha afegit que s'han iniciat les investigacions per ubicar i presentar a declarar al pròfug alcalde d'Iguala, José Luis Abarca i la seva dona, María Pineda, així com el director de Seguretat Pública Municipal. Hores enrere, la Fiscalia General de Guerrero havia informat que sumaven ja 30 detinguts per la desaparició dels estudiants de l'Escola Normal Rural de Ayotzinapa. Pel que ara, amb els quatre nous arrestats, la xifra augmenta a 34.

El procurador va assegurar que una desena de perits s'incorporarà als treballs per determinar si els cossos corresponen als 43 “normalistas” desapareguts. Les quatre noves fosses es situen dins del municipi d'Iguala, relativament a prop una de l'altra.

Notícies relacionades

[modifica]
Més notícies relacionades amb la desaparició dels estudiants d'Ayotzinapa

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail