La PGR confirma que els cossos trobats a les primeres fosses de Guerrero no són dels estudiants desapareguts

De Viquinotícies


15 d'octubre del 2014, Mèxic

El titular de la Procuradoría General de la República, Jesús Murillo Karam va confirmar que els 28 cadàvers de les primeres fosses clandestines trobades a Iguala de la Independencia, estat de Guerrero, no corresponen als estudiants desapareguts després dels fets violents del 26 de setembre. “A les primeres fosses trobades [...] els puc dir que no corresponen als ADN dels familiars d'aquests joves”, ha declarat Murrillo Karam en roda de premsa.

Per la seva banda, Tomás Zerón de Lucio, director de l'Agència d'Investigació Criminal, ha informat de la detenció de 14 policies municipals de Cocula, que van participar en els atacs contra els estudiants de l'Escola Normal Rural de Ayotzinapa. Segons Zerón de Lucio, els policies van confirmar la seva participació; confessar haver rebut als “normalistas” i lliurar-los al grup delictiu Guerrers Units a Iguala i en Cocula. “Fins ara (estan acusats) pel delicte de segrest, fins aquest moment”, ha assenyalat Murillo Karam.

El segon grup de fosses, trobat el 9 d'octubre, conté també cossos calcinats, però, les autoritats no han precisat la quantitat. Entre dilluns i dimarts, policies comunitaris de l'Unió de Pobles i Organitzacions de l'Estat de Guerrero van trobar tres fosses clandestines a les afores d'Iguala. La PGR va confirmar l'existència, però va aclarir que tot just han iniciat els treballs d'excavació per a buscar restes humanes.

Els anuncis de la Procuradoria es fan hores després que un líder d'Guerrers Units, Benjamín Mondragón Pereda, àlies El Benjamón, es suïcidés enmig d'un enfrontament amb les forces de seguretat mexicanes. D'altra banda, la Comissió Nacional de Seguretat va informar del desplegament de 896 elements de la Policía Federal (PF) en Iguala, sent 300 els assignats exclusivament a la recerca dels joves desapareguts.

A més va informar que s'han format quatre brigades de recerca, acompanyades per familiars dels desapareguts; es varen establir sis filtres de revisió a l'estat, i es realitzen vols de reconeixement diaris a la regió.

Notícies relacionades[modifica]

Més notícies relacionades amb la desaparició dels estudiants d'Ayotzinapa

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail