Vés al contingut

Harper Lee publicarà la seqüela de "Matar un rossinyol"

De Viquinotícies

5 de febrer del 2015
L'escriptora nord-americana Harper Lee publicarà el proper 14 de juliol la seqüela de la seva famosa obra “Matar un rossinyol”, 55 anys després de la seva publicació, va anunciar el dia 3 l'editorial HarperCollins. Gràcies a aquesta obra, Lee va obtenir el premi Pulitzer en 1961; Robert Mulligan es va encarregar de l'adaptació cinematogràfica, que va guanyar tres premis Oscar.

L'obra es dirà Go Set a Watchman. Encara que va ser escrita en la dècada de 1950, va ser redescoberta a la tardor passada. "Estem impacients per publicar la segona novel·la de Harper Lee", va assegurar l'editorial. Es té prevista una impressió inicial d'almenys dos milions d'exemplars.

La història torna a centrar-se en “Scout Finch”, 20 anys després, tot i que la novel·la inèdita va ser escrita abans de “Matar un rossinyol”. "A mitjans dels anys 50 vaig acabar una novel·la anomenada Go Set a Watchman. Inclou el personatge de Scout com una dona adulta i jo creia que era una feina bastant decent. El meu editor, captivat pels flashbacks a l'infància de Scout, em va convèncer perquè escrivís una novel·la des del punt de vista de la jove Scout", va explicar l'escriptora en un comunicat.

Està ambientada en els anys cinquanta a la ciutat fictícia de “Maycomb”, en el moment en què Finch torna de Nova York per visitar el seu pare, explica El País citant The New York Times. "[Scout] es veu obligada a afrontar assumptes personals i polítics mentre intenta comprendre l'actitud del seu pare cap a la societat i els seus propis sentiments respecte al lloc on va néixer i va passar la seva infància", és la sinopsi preparada per l'editorial per al llibre.

Harper Lee va considerar perduda la novel·la fins que a la tardor passada Tonja Carter, amiga i advocada seva, la va rescatar. L'escriptora es va mostrar "sorpresa i encantada" del descobriment. "No sabia que havia sobreviscut, així que em vaig sentir sorpresa i encantada quan la meva estimada amiga i advocada Tonja Carter la va descobrir", ha declarat Lee.

A més de ser en molts sentits una seqüela del gran clàssic de Harper Lee, és també la narració emotiva i captivadora de la relació entre un pare i una filla, i de la vida en una petita ciutat d'Alabama durant les tensions racials dels cinquanta.” —Jonathan Burnham, vicepresident de HarperCollins

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail