Vés al contingut

Viquinotícies entrevista a Edison Mouriño, violinista i planificador musical

De Viquinotícies

19 de febrer del 2023, Uruguai

Edison Mouriño a l'Argentino Hotel a 2023. Ezarate / Wikimedia Commons

Viquinotícies entrevista a Edison Mouriño, músic, empresari, compositor, violinista i planificador musical uruguaià. Forma part dels espectacles d'estiu al Saló Daurat de l'Argentino Hotel, amb els músics Paola Dalto, Felipe Rubini, Eduardo Larbanois i Juan Lazaroff.

Viquinotícies ¿Com es va manifestar la seva preferència pel violí?

Als 8 anys vaig ser elegit per estudiar música a l'Escola Infantil d'Iniciació Musical a l'Uruguai. Triant l'acordió com a instrument. El professor de violí, atent a la meva prova, va parlar amb els meus pares per dir-li que jo era oïda absoluta i que seria millor estudiarà el violí perquè l'acordió era un instrument en extinció. Perquè jo acceptés, em van advertir que l'acordió era molt pesat i que el violí era més lleuger i fàcil de transportar. Aleshores vaig triar el violí.

Viquinotícies ¿Què va consistir la transició de ser part d'una orquestra a crear un espectacle per a esdeveniments?

Havent estat integrant com a violinista de l'Orquestra Filharmònica de Montevideo i de l'Orquestra Simfònica del Sodre, vaig tenir oportunitat de fer un cicle a la televisió, en un programa que portaven convidats als quals havia d'afegir amb la música de la seva preferència. L'aparició a la televisió i amb un violí elèctric, va fer que molts televidents em contactessin per a esdeveniments socials i empresarials i allà em vaig inserir en un nínxol poc explotat que fins avui, tracto de complaure

Viquinotícies ¿Què és ser un planificador músical?

La planificació musical d'un esdeveniment consisteix a estudiar-ne les característiques i, d'acord, proposar l'estil musical més adequat. Adapto la música d'acord amb el tipus d'esdeveniment i convoco els músics segons l'estil (clàssic, jazz, tango, etc.).

Viquinotícies ¿Quina música és la que més gaudeix de compartir o ensenyar als seus estudiants?

La música que m'agrada compartir, és la que satisfà el gust dels meus clients, lògicament m'agrada molt, que coneguin la meva veta com a compositor. Avui els estudiants majoritàriament prefereixen estudiar basats en temes musicals actuals, però el que tracto de compartir amb estudiants i no estudiants, és que es pot, que mai és tard, que gaudeixin i creguin en ells mateixos.

Viquinotícies ¿Què li agradaria compartir a qualsevol que es vulgui acostar a tocar el violí?

M'agradaria compartir la meva pròpia experiència, que al principi vaig prendre el violí com un hobby, em va acompanyar tota la vida i és la meva principal font d'ingrés. Si s'acosten, intento donar-los suport en tot sentit, explicant una mica de la meva experiència i ajudant-los que creixi el seu gust per la música a partir del violí.

Fonts[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juny

Escriviu un article

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Edison Mouriño, violinista y planificador musical» (castellà) .