Vés al contingut

Viquinotícies entrevista a Valentina Sellanes, estudiant i artista

De Viquinotícies

23 de febrer del 2021, Uruguai

Marcadors de punta pinzell. Wikimedia Commons

Viquinotícies entrevista Valentina Sellanes, estudiant i artista uruguaià. Mentre que la cal·ligrafia és “l'art d'escriure les lletres”, en un conjunt de tècniques que caracteritzen l'escriptura de les persones; el lletring és “és l'art de dibuixar les lletres”, una barreja de dibuix i disseny que és un art.

Viquinotícies ¿A què et dediques i com vas acostar-te al món de lettering?

Sóc estudiant de medicina de la Universitat de la República. Vaig començar en aquest món del lettering el 2020 passat al començament de la Pandèmia de COVID-19 a Uruguai. Sempre vaig estimar tot allò relacionat amb la papereria i quan vaig descobrir la tècnica de lettering a través de les xarxes socials vaig decidir comprar uns marcadors de punta pinzell, que són els que més s'utilitzen i vaig començar a practicar! Des d'aquell moment sento que és el meu cable a terra, m'ajuda moltíssim a disminuir els nervis, l'ansietat i per això a més de ser una tècnica bonica per tots els materials que es fan servir considero que és molt terapèutica.

Viquinotícies ¿Quant de temps li dediques a practicar aquest art?

Al llarg d'aquest temps he dedicat moltes hores de pràctica, paciència i feina. Sempre recomano a les meves alumnes que practiquin per dia com a mínim 10 minuts, d'aquesta manera podem anar incorporant de poc tots els traços bàsics per després començar a escriure.

Viquinotícies Com va sorgir la idea de fer tallers?

La idea de fer tallers sorgeix el 2020; vaig crear el meu compte a les meves xarxes socials i i les meves seguidores em comentaven tot el temps que volien aprendre. Ja sigui per decorar apunts o personalitzar objectes, així que vaig decidir començar a fer tallers adreçats a persones de qualsevol edat que tinguin moltes ganes de crear.

Viquinotícies ¿Quin consell donaries a algú que vulgui aprendre a dibuixar lletres?

El consell que donaria seria que confiïn en si mateixos, que amb pràctica i paciència s'aconsegueixen excel·lents resultats! No estem acostumats a fer traços amb control i canvis, per la qual cosa al principi es fa una mica més difícil, però amb la pràctica anem incorporant tot el necessari per aplicar la tècnica.

Fonts[modifica]

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Valentina Sellanes, estudiante y artista» (castellà) .

avant Notícies d'ahir

Notícies de juny

Escriviu un article