Vés al contingut

Viquinotícies entrevista a Alfredo Soderguit, il·lustrador i cineasta

De Viquinotícies

21 de febrer del 2023, Uruguai

Robert Sherwood
"Reino pacífico". Oli sobre llenç, 76,2 x 90,2 cm en 1834. Wikimedia Commons

Viquinotícies entrevista Alfredo Soderguit, illustrador, cineasta i escriptor uruguaià. Soderguit va dirigir i va produir amb el seu estudi el premiat curtmetratge d'animació Anina i és escriptor de diversos llibres infantils, entre ells el llibre Los Caprichos que es va publicar en diversos idiomes.

Viquinotícies ¿Té publicats diversos llibres però per quin li agradaria que coneguessin la seva obra?

Durant molts anys vaig treballar com a il·lustrador a demanda d'editorials, il·lustrant textos de diferents tipus que les editorials seleccionaven prèviament: novel·les, contes, poesia, contes curts que es transformaven en àlbums il·lustrats, entre d'altres. Aquest procés va ser per a mi un camí de formació important i té moments que per a mi són fites, dels quals en podria destacar uns quants però en trio destacar el llibre Mira vos de Fabio Guerra. No obstant això els darrers llibres: «Los Carpinchos» i «Soy un animal» (Sóc un animal), són completament de la meva autoria en text i il·lustració. Representen un moment on decideixo fer el projecte integralment i per a mi és un canvi.

Viquinotícies ¿Cómo fue el proyecto de dirigir y guionar Anina?

El procés va ser molt enllaçat, molt orgànic i sobretot amb una gran importància de les persones que en van formar part. És un projecte que té molt a veure amb moments en què es van sumant persones. En primer lloc Sergio López Suárez com a escriptor de la novel·la, com el gran iniciador de tot. No només escrivint la novel·la sinó sol·licitant que jo en fos l'il·lustrador. El procés d‟il·lustrar la novel·la implica una decisió d‟interpretar-la visualment en una quantitat limitada d‟imatges.

Viquinotícies ¿Quant de temps dedica actualment a la il·lustració?

Actualment dedico a la il·lustració tota la jornada, també faig molta feina de producció amb projectes audiovisuals. En aquest moment específicament, estic fent el desenvolupament i postproducció d'un curtmetratge animat, basat en el meu darrer llibre. Estic en una etapa que he de dibuixar molt per definir les escenes. I també en paral·lel estic escrivint i il·lustrant un nou llibre, en tots dos casos, amb un calendari de dates i acords per publicar i coproduir.

Fonts

[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Alfredo Soderguit, ilustrador y cineasta» (castellà) .