Vés al contingut

Volkswagen engolit per l'escàndol de les emissions de dièsel

De Viquinotícies

23 de setembre del 2015
L'executiu en cap de Volkswagen, Martin Winterkorn, va emetre el diumenge una disculpa pública i va anunciar que una investigació externa es portaria a terme, després que la companyia es va embolicar en un escàndol sobre les proves d'emissions de dièsel.

El cap de setmana hi va haver revelacions perjudicials que el fabricant d'automòbils ha estat usant programari il·legal per a permetre que els cotxes dièsel puguessin fer trampa en els exàmens obligatoris d'emissions.

Una investigació sobre les presumptes violacions del dret ambiental es va iniciar originalment amb l'assessorament del Consell Internacional de Tecnologia Neta (International Council on Clean Technology), una ONG europea. L'Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units va sol·licitar proves, que es duran a terme per l'Universitat de West Virginia, on es va descobrir el programari secret.

Volkswagen ha patit una caiguda significativa de gairebé una cinquena part del valor de les seves accions. Hi ha hagut efectes en cadena per a altres fabricants d'automòbils que també han vist com el valor de les seves accions cauen després dels suggeriments que l'escàndol es podria estendre molt més enllà de Volkswagen.

La companyia haurà de pagar la factura de la retirada de prop de 500 000 cotxes de VW i Audi. També hi ha la possibilitat de pagar multes federals de fins a 18 mil milions de dòlars a causa de que la Llei d'Aire Net dels Estats Units estableix una multa màxima de US$ 37 500 per cada vehicle.

El programari, conegut com a "dispositiu de desactivació", va permetre als cotxes identificar quan estaven sent provats per encendre el sistema de control d'emissions. Els dispositius poden haver anat afegint urea als gasos d'escapament dels cotxes perquè això faria reduir la quantitat de diòxid de nitrogen. Els cotxes alliberarien una fracció d'òxid de nitrogen en comparació a quan fossin arrossegats normalment. Les emissions d'òxid de nitrogen contribueixen a la contaminació i es creu que han causat un augment en les malalties respiratòries com l'asma.

Fonts

[modifica]
Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article