Vés al contingut

Catalunya: tots els béns arrels, si no es troben hereus, seran utilitzats per a necessitats socials

De Viquinotícies
Hospitalet de Llobregat.

11 d'octubre del 2016, Espanya
La Generalitat de Catalunya i la Taula del Tercer Sector (en castellà, Mesa del Tercer Sector) han signat un acord en virtut del qual es transferiràn tots els béns de la regió que no tinguin hereus per al seu ús pel Govern de l'autonomia, per a necessitats socials.

El Codi Civil de Catalunya estableix que l'herència de béns arrels sense hereu serà enviada als òrgans de les institucions de seguretat social o cultural en espècie, o en diners rebuts de la venda.

Des de 2008, el Patrimoni del Departament d'Economia, a través de la venda de béns arrels sense hereu, va unir al pressupost una suma de gairebé 5 milions d'euros de 76 operacions realitzades.


Ara, amb les noves regles, tots els béns a Catalunya que no tenen hereus podran ser utilitzats com a habitatges d'interès social. La Consellera de Governació de l'autonomia, Meritxell Borràs, va explicar que el Govern es va plantejar com a objectiu ajudar a les famílies en dificultat i en necessitat d'habitatge. Però no s'utilitzaran tots els edificis ja que alguns d'ells no compleixen amb els requisits necessaris.

Malgrat el fet que l'acord no es va signar fins el 21 de setembre del 2016, uns pocs dies després d'arribar al poder el nou Govern de Catalunya, s'uniran 32 més als 15 municipis actuals, va dir Borràs.

Aquests pisos són propietats a Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Balaguer (Lleida), Tortosa (Tarragona), Canovelles, Sallent, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, Breda, Palamós (Girona), Àger, Artesa de Segre, Tremp (Lleida), El Vendrell, L'Arboç, Cambrils, Salou i Vila-rodona (Tarragona).

Els funcionaris van comentar també que la transferència de la propietat, en no tenir hereus al fons social, no va sorprendre la regió; de fet les primeres converses sobre aquest tema eren al govern des de març de 2015.

Fins i tot llavors, en un sol acte, el govern català s'ha compromès a passar els 500 apartaments a disposició de la Taula del Tercer Sector. De moment, per aquest any s'han preparat i promès 250 apartaments. En general, la Taula del Tercer Sector està disponible per a 1800 habitatges d'interès social.

Fonts[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article