Girona discuteix pensionistes que viuen socials del projecte

De Viquinotícies
Cerdanyola del Vallès

26 de novembre del 2016, Espanya
Les organitzacions socials i del Consell, de la província de Girona van discutir el nou pla d'adaptació social de les persones grans. En particular, es refereixen a les perspectives de Company dels pensionistes, que establiria una forma de vida de les persones en l'edat sense haver de col·locar-los en una Llar d'Avis (en espanyol, La Tercera Edat ). Dirigit a discutir cooperativa Sostre Cívic.

A Catalunya ja tenen experiència d'aquest tipus, per exemple, a la ciutat Cerdanyola del Vallès i Santa Oliva (Tarragona).

Ara Centrum és el Civic[1] Girona està considerant la possibilitat de transferir aquesta experiència a la capital de la província.

Recentment, la segona reunió del centre comunitari Can Ninetes en col·laboració amb el “Banc del Temps del Pont del Dimoni”[2]).

Els funcionaris van dir que la possibilitat de les persones d'edat, “que comparteixen per uns” i la capacitat de comunicar els fa més actiu i feliç. En el mateix cost de l'habitatge en l'esmentat arrendament és moltes vegades més barat.

Actualment, a Catalunya hi ha projectes com apartaments de la Household. Es tracta d'una habitació privada, que consisteix en una habitació amb un bany i una cuina compartida, menjador i altres àrees comunes on els residents poden passar temps junts: Saló de converses i jocs, una biblioteca, una bugaderia, etc.

Aquest lloc dels jubilats se senten molt més lliure i feliç. No hi ha programació i supervisió, tant a les llars de gent gran. A més, els membres de les organitzacions d'estrès, com la residència és més econòmic,«{{Citació1|perquè en lloc de tenir cada un té rentadores, neveres i altres aparells, que són comuns}».

D'acord amb la Sostre Cívic, Josep Maria Ricart, per tal d'atraure els inversors a aquests projectes, el govern va a desenvolupar un pla de suport.

En primer lloc, els sol·licitants hauran d'organitzar una cooperativa. El següent pas — per sol·licitar a les autoritats de Girona per tal d'arribar a un acord sobre la disposició de la terra per un període, depenent del projecte, 30, 50 o 90 anys.

Després de rebre la terra, ha de construir un edifici cooperativa, que, per regla general, dissenyat per 25-30 persones. En general, les cooperatives han de signar un contracte d'assegurança, així com per complir amb les obligacions de pagament dels crèdits tous.

Per descomptat, les dues primeres reunions del Consell de Girona no és suficient per a desenvolupar un complet programa d'assistència als pensionistes i el pla atractiu per als inversors. No obstant això, Ricart creu en les perspectives del projecte: “El Consell de Girona crea un projecte per al bé comú en lloc de guanys”.

Notes

Fonts[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies d'abril

Escriviu un article