Vés al contingut

Volcà entra en erupció al sud de Xile

De Viquinotícies
Imatge de satèl·lit de la cendra volcànica del Calbuco el dijous.

30 d'abril del 2015, Xile
El volcà Calbuco, al sud de Xile, va entrar en erupció dues vegades el dimecres. Va ser la primera gran erupció del volcà en més de cinquanta anys.

El Servei Nacional de Geologia i Mineria de Xile va dir que la segona erupció va ser més poderosa que la primera. Segons els informes, la primera erupció va causar cert pànic regional. Funcionaris d'emergència van tenir molt poc temps per alertar els residents locals per la seva brusquedat.

El Ministeri de l'Interior de Xile va dir que més de 4000 persones van ser evacuades. La cendra volcànica es va elevar a l'alça de més de sis milles i ha causat la cancel·lació de vols. D'acord amb el cap de la divisió de planificació sanitària del Ministeri de Salut de Xile, Bernardo Martorell, la cendra podria causar la contaminació de l'aigua i infeccions dels ulls i de la pell. A partir del dia 24, Associated Press, ha dit que no s'han reportat ferits com a conseqüència de l'erupció. Però dijous un funcionari del ministeri va dir que temen que es pot produir una altra erupció.

Aquesta no va ser l'única erupció volcànica a la regió en els últims anys. Un altre volcà al sud de Xile va entrar en erupció el 2011. La erupció va ser tan violenta que centenars de vols van ser cancel·lats i més de 3000 persones van ser evacuades.

Aquest volcà es troba entre els tres més perillosos de Xile.

Fonts

[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article