Vendrell admet que l'oferiment fet a CiU és una provocació

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

27 de març del 2007, Catalunya


Bang.svg
Tant Montilla com Carod-Rovira han evitat de parlar-ne

El vice-secretari general d'ERC, Xavier Vendrell, ha admès aquest migdia que la proposta de fer Artur Mas president de la Generalitat si aquest donava suport a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació és una provocació. Vendrell ha dit que li agradaria que CiU acceptés l'oferiment però s'ha mostrat convençut que la federació nacionalista no ho farà. Ahir, els dirigents de CiU van emplaçar Esquerra a portar la proposta al Parlament.

El cap de CiU, Artur Mas, va demanar a Carod i Puigcercós que portessin l'oferta al Parlament, si era realment seriosa. ERC no s'ha pronunciat sobre aquest punt perquè considera que CiU desestima la proposta perquè les seves aspiracions nacionals no van gaire enllà.

Resolució unitària a favor de l'estatut[modifica]

El debat sobre l'autodeterminació coincideix, aquesta setmana, amb el ple que farà el Parlament de Catalunya sobre l'estatut. Començarà demà i els tres partits del govern hi presentaran una resolució conjunta i ambiciosa sobre el desplegament del text, segons ha anunciat avui el portaveu Joaquim Nadal. El ple l'ha demanat CiU amb el designi de fer un front comú contra les possibles retallades de l'estatut al Tribunal Constitucional espanyol.

Reaccions del PP[modifica]

Per la seva banda, el líder del Partit Popular a Catalunya, Josep Piqué, va lamentar la proposta "manifestament inconstitucional" d'ERCi va assegurar que aquest partit hauria de ser expulsat del govern de la Generalitat "si no rectifica".

Piqué va demanar a Montilla i a Zapataro que "facin una reflexió" sobre la conveniència de seguir mantenint pactes amb un formació que fa unes propostes com aquestes. El lider popular també va demanar a CiU que "rebutgi de ple la proposta d'Esquerra".

Cc-by-nc-nd icon.svg
20 minutos.png


Fonts[modifica]