Unió europea: Barroso es declara en pro d'un federalisme europeu

De Viquinotícies
Jose Manuel Barroso

14 de setembre del 2012
El president de la Comissió europea, José Manuel Barroso, va llançar abans d'ahir la paraula fatídica de federalisme durant el seu discurs sobre l'estat de la Unió a la cambra dels diputats europeus.

Un dels personatges clau de la UE va declarar que “l'actual Unió Europea ha d'evolucionar. No tinguem por de les paraules: hem de progressar cap a una federació d'estats-nacions. És el que necessitem.”

El president de la comissió, amb la seva altivesa habitual, va fer aquesta intervenció grotesca parlant obertament de federalisme europeu, amb la creació d'un estat federal composat d'“estats-nacions”. Així doncs, contesta a les injuncions de la cancellera alemanya Angela Merkel, la qual havia triat a favor d'una unió política a la zona euro.

Ja va ser elaborat un full de ruta i seran discutides les primeres disposicions a la tardor que ve. Sigui com sigui, la Comissió demostra incoherència, fins i tot hipocresia. Milita en pro de la independència d'algunes regions, especialment de Catalunya, per fer desaparèixer-les en un gran imperi. En conseqüència, serà dirigit segons les modalitats exigides per Angela Merkel, és a dir, per la alta finança i els banquers. Són motejades pel seus adversaris: “la política a la Schlag[1]. Actualment, serà l'última etapa en aquest procés. Els darrers anys, les nacions van abandonar gairebé la totalitat de la seva sobirania i deixaran la resta pel tracte del Pacte fiscal, la qual cosa, de fet, posarà fi a tota independència.


Notes

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail