Vés al contingut

Catalunya té referèndum sobre la independència, tot i ser declarada com a repressió inconstitucional i policial per part d'Espanya

De Viquinotícies

Per veure altres notícies sobre el mateix tema, consulteu Independència de Catalunya.


Els electors d'un col·legi electoral a Catalunya.

1 d'octubre del 2017, Catalunya
Avui dia, els ciutadans catalans decideixen en referèndum si "independizam" o no els Espanya en 2315 precinte recintes. El diumenge, a les nou en punt, es van obrir els llocs per al referèndum sobre la independència de Catalunya. Amb aquest referèndum, Catalunya vol convertir-se en un estat independent. Milers de separatistes van votar en els llocs de votació en massa. Cinc milions seran elegibles per a les eleccions, quan se li demani: "Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?".

Llargues cues per als llocs de votació.

Però aquesta situació no es contempla pel Tribunal Constitucional espanyol, el inonstitucional considera que viola la llei espanyola i se li va prohibir el govern català mantingui aquest referèndum d'independència. Els jutges formen la decisió amb la indivisibilitat legalment ancorada de l'Estat espanyol. El govern central espanyol amb seu a Madrid (en suport de la Cort Constitucional) s'oposa a la secessió, tenint en compte la convocatòria de la consulta il·legal.

El govern espanyol liderat pel primer ministre, Mariano Rajoy, considera que avui no s'ha celebrat cap referèndum. Rajoy havia enviat 26 mil agents de policia espanyols a Catalunya per evitar que votessin els catalans, en resposta a la violació constitucional. unitats de policia local no van ser capaços de tancar tots els centres de votació, tot i els llocs de votació prendre per la policia, on és possible que no sigui possible. Abans de la votació, el Cort Superior de Catalunya va ordenar a la policia local, Mossos d'Esquadra, segrest i tancar els centres de votació, però aquesta ordre va ser desobeïda per l'esmentat força de seguretat.

Carles Puigdemont i Casamajó (imatge d'arxiu)

En alguns llocs electorals, les unitats policials federals enviades des de Madrid (la Guàrdia Civil i la Policia Nacional) van recórrer a l'ús de la violència per atacar indiscriminadament als votants per impedir el vot en pau, usant porres, bales de goma, aprofitar el material de votació (com l'embargament i confiscació de urnes) i la prevenció entrada als llocs de votació, en alguns casos, causant que diverses persones lesionades o detingudes.

En una altra escola de Barcelona, ​​els agents federals han segrestat les urnes, obligant als bars i la porta d'entrada al complex educatiu i la violència exercida sobre la taula cadires per recollir les urnes i paperetes de votació, la policia, que va prendre el material de la taula a la taula. També a la mateixa ciutat, la policia va disparar bales de goma a la multitud. Els agents acaben de fer les enquestes, però han estat detinguts pels manifestants.

Durant les accions a Barcelona i diverses ciutats, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van dir que van apoderar-se de 10 milions de bitllets. L'alcalde de Barcelona, ​​Ada Colau, Rajoy diu el "primer ministre preguisoso". Va demanar al govern espanyol que recordés a tota la policia: "Les accions policials contra ciutadans pacífics haurien de frenar", va escriure en el Twitter.

El president del Govern de Catalunya, Carles Puigdemont i Casamajó hores autoritzades abans que els ciutadans catalans podrien votar en qualsevol escola abans d'un xec en el sistema electoral computat que no havien votat encara i es va realitzar a emetre el seu vot en Cornellà del Terri. Va haver de fer-ho perquè el lloc original on ha de votar (en un pavelló d'esports a Girona aquest matí a 9hs30min) estava tancat per la Guàrdia Civil va formar un cordó en la seva entrada per evitar unir-se a la gent en aquest lloc, que va ser traslladat a i ja va votar allí.

El servei de policia de Catalunya, Mossos d'Esquadra, va romandre sorprenentment absent i no va estar d'acord amb els atacs de la Guàrdia Civil. Alguns organismes dels Mossos d'Esquadra van protegir els ciutadans catalans d'una possible invasió de la Guàrdia Civil a les cabines de votació. També, de vegades se li va ocórrer entrar en conflicte entre les dues forces policials. Desordre va sorgir entre el poble català i les seves oficines regionals.

Molts sistemes IT i llocs rellevants a Catalunya es van iniciar a la regió catalana. El Govern català va anunciar que els votants podrien imprimir el seu compte i anar a qualsevol estació electoral si no es permetien vots en altres llocs. No obstant això, l'accés a la {{|Internet}} va ser interromput per ordre judicial, que obliga els presidents de taula a prendre nota a mà, el nom del sufragi. Això fa que una persona pugui votar diverses vegades en diverses jornades electorals, cosa que pot menyscabar la credibilitat del resultat del recompte.

El recompte va començar a les 20:00 hora local, quan es van tancar les cadenes electorals. A causa d'un avanç extremadament caòtic, fins ara no està clar sobre la quantitat de vots emesos. Segons el govern català, el nombre de víctimes ferides en enfrontaments entre català i castellà civil i militar ha augmentat fins a més de 800. No obstant això, segons el Ministeri d'Afers Exteriors espanyol, només 11 (onze) agents van resultar ferits.

Tant Human Rights Watch com Amnistia Internacional van expressar la seva oposició a la violència utilitzada per la policia espanyola. President del Parlament Europeu, Guy Verhofstadt: "No vull interferir en la política interna d'Espanya, però el que va passar a Catalunya el diumenge, no ho aprovo". L'ex entrenador del FC Barcelona, ​​Pep Guardiola, va dir a favor del referèndum:

Aquesta vegada es tracta de la democràcia., Pep Guardiola.

A la vigília del referèndum, el dissabte (30 de setembre), els opositors a la divisió i els partidaris van protestar per tota Espanya. Davant de l'ajuntament de Madrid, hi havia milers de persones en contra de la votació. Van cantar: "Separatistes, terroristes". i "Viva España!" va exigir l'arrest de Carles Puigdemont, el primer ministre català i membres del Partit Demòcrata Català (PDC). El Ministeri de Relacions Exteriors ha emès un avís als turistes de la regió de Catalunya, en particular, hauria d'evitar reunir-se a la multitud durant el cap de setmana.

Fonts[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juny

Escriviu un article