Vés al contingut

Manifestants protesten contra la detenció d'autoritats catalanes

De Viquinotícies

Per veure altres notícies sobre el mateix tema, consulteu Independència de Catalunya.


Manifestació independentista el 20 de setembre.
Manifestació independentista davant del Departament d'Economia el passat 20 de setembre.

23 de setembre del 2017, Catalunya
Els manifestants protestaven contra la detenció de d'autoritats catalanes per part de les autoritats espanyoles, exigint la independència de Catalunya i l'alliberament dels detinguts.

Després de la notícia que 14 autoritats calalanes que organitzaven el referèndum d'autodeterminació de Catalunya havien estat detingudes, desenes de milers de manifestants es van reunir el passt dijous (21), on sis polítics locals estaven encara sota custòdia policial a Barcelona.

Al migdia es van reunir davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A més d'exigir la independència de Catalunya des de fa molt temps, volen el seu dret al vot l'1 d'octubre, segons el previst pel referèndum, demostrant el seu suport a les autoritats governamentals catalans detingudes per la policia espanyola el dia anterior (la majoria encara estan detinguts) i exigeixen el seu alliberament.

Històric

[modifica]

La cort espanyola va declarar que el referèndum sobre la independència de Catalunya és inconstuticional, el que no va impedir que el Parlament de Catalunya votés a favor de la seva organització. Els partidaris de la independència catalana es van mobilitzar uns dies abans del referèndum d'autodeterminació que les autoritats locals havien previst realitzar l'1 d'octubre.

El govern de Madrid, en suport de la cort espanyola, va recórrer a la repressió contra els separatistes per tal de prevenir el referèndum i per dur a terme la confiscació dels materials electorals. Un gran desplegament policial es va fer per intentar bloquejar la seva organització, tres transbordadors van ser solicitats per albergar el reforç de 6.500 policies.

Mentre que les últimes enquestes suggerien una victòria del "sí", l'equilibri de poder entre la independència catalana i la permanència es va incrementar a mesura que s'acostava el moment de la seva realització. El diàleg sembla trencat i molts temen que "no hi hagi cap possibilitat de tornar enrera".

Fonts

[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article