Vés al contingut

Unió Europea: la majoria de ciutadans de la UE desconfien de les institucions comunitàries

De Viquinotícies
Mapa de la Unió Europea

3 de gener del 2014, Catalunya
Segons el darrer baròmetre d'opinió difós aquests dies, uns 69% dels 500 milions de ciutadans de la Unió Europea desconfien de les institucions de la Unió. Primers de tots, Xipre on l'estalvi de la població fou taxada, fins i tot confiscat, a fi de reembossar el deute sobirà a favor dels bancs. En segon lloc, Grècia és arruïnada pels plans d'austeritat i la política de la “Schlag” imposada per la troica (Alemanya, BCE i FMI). Ara, el Primer ministre britànic, James Cameron, vol endurir la política de la immigració en raó d'una gran part de la població que vol marxar de la Unió. Vol que el país sigui menys atractiu enfront dels immigrants; per això, pensa limitar els ajuts i les condicions d'entrada al país.

A més a més, s'ha de recordar que França va votar “No” al referèndum del 2005. Malgrat això, el president Sarkozy va anul·lar el vot dels francesos i fer votar pel Parlament, l'any 2008, el clon del projecte avortat de constitució europea, l'actual Tractat de Lisboa.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) Quim Aranda Barreres dins de la Unió, El Punt Avui+, ed. comarques gironines, núm. 11928, p. 30, 2 de gener del 2013.
  • (català) Quim Aranda Quatre dies que marcaran cinc anys, El Punt Avui+, ed. comarques gironines, núm. 11928, p. 31, 2 de gener del 2013.