Vés al contingut

Terratrèmol de 7,6 graus es va registrar a la zona sud de Xile

De Viquinotícies

27 de desembre del 2016

A les 11:22 hora local, un terratrèmol de 7,6 graus es va registrar a la regió de Los Lagos, al sud de Xile, amb epicentre a 67 quilòmetres al nord-oest de Melinka, a l'arxipèlag de Chiloé, segons el Centre Sismològic de la Universitat de Xile. Va ser percebut des de la regió del Bío-Bío fins a la regió d'Aysén.

El SHOA —depenent de l'Armada de Xile— va establir minuts després un avís de tsunami per a la regió de Los Lagos i una evacuació preventiva a les regions del Biobío, Araucanía, Los Ríos i Aysén; 4 mil persones van ser evacuades cap a les zones altes a Los Lagos. 2 hores després es van cancel·lar totes les alertes i evacuacions preventives en les regions involucrades sense variacions considerables en el mar.

Un dels danys més evidents d'aquest terratrèmol es va produir en una carretera acabada d'inaugurar que connectava Chonchi amb Quellón, la qual va quedar intransitable per a tot tipus de vehicles després dels danys considerables en una de les pistes.

Aquest sisme va recordar a molts el megaterratrèmol que es va registrar el 1960 a Valdivia i que va tenir una magnitud de 9,5 graus, provocant la mort de 2 mil persones al costat de 2 milions que van quedar damnificades.

Fonts

[modifica]


Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Terremoto de 7,6 grados se registró en la zona sur de Chile» (castellà) en la seva versió del 27 de desembre del 2016.