Vés al contingut

Per al 2016 el 1% de la població mundial tindrà més diners que el 99% restant

De Viquinotícies
Vista exterior de les botigues d'Oxfam Dortmund.

20 de gener del 2015
En un informe publicat aquest dilluns, l'organització Oxfam va informar que, per al 2016, el 1% de la població mundial tindrà més riquesa que el 99% restant. "El 1% més ric ha augmentat la seva quota de riquesa global d'un 44% el 2009 al 48% el 2014", ha destacat Oxfam. Amb això, s'adverteix que es dificulta encara més la lluita contra la pobresa en el món.

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail

Winnie Byanyima, directora executiva d'Oxfam, ha assegurat que l'increment a les concentracions del patrimoni és perillós i cal revertir. "De veritat volem viure en un món on el 1% posseeix més que la resta de nosaltres junts?", va preguntar Byanyima.

"Volem portar un missatge de la població dels països més pobres al fòrum dels líders empresarials i polítics del món. El missatge és que l'increment de la desigualtat és perillós", va declarar Byanyima a The Guardian. "Estem veient una concentració de riquesa captant poder i deixant a la gent sense veu i els seus interessos descuidats", ha afirmat.

Byanyima, que copresidirà el Fòrum econòmic mundial de Davos, planeja emprar aquest esdeveniment per instar a prendre mesures urgents. D'acord a l'informe, les 80 persones més riques del món posseeixen la mateixa riquesa que 3500 milions d'pobres. "La magnitud de la desigualtat mundial és simplement sorprenent; i malgrat els problemes apunten a l'agenda global, la bretxa entre els més rics i la resta va en ràpid augment", ha destacat.

Així mateix, es va informar que Oxfam començarà una campanya per buscar frenar "l'alça de la desigualtat". "La desigualtat extrema no és un accident ni una regla natural de l'economia. És resultat de polítiques, i amb polítiques diferents pot ser reduïda", va aclarir Byanyima.

Fonts[modifica]