Vés al contingut

La Unió Europea prohibeix la fabricació de focus halògens

De Viquinotícies

Imatge: Norro / Wikimedia Commons.

6 de setembre del 2016, Unió Europea
A partir d'l 1 de setembre de 2016, queda prohibida la fabricació i comercialització de focus halògens en el territori de la Unió Europea, i es poden vendre només aquells que quedin "en estoc" a les botigues i magatzems, continuant així amb les restriccions a dispositius d'il·luminació poc eficients com les bombetes tradicionals incandescents, prohibides fa anys.

La raó de la prohibició resulta de l'aposta de la Unió per una major eficiència i estalvi energètic. Les bombetes halògenes, encara que resulten ser barates en la compra, són molt ineficients en el que a la despesa energètica es refereix i els Estats Membres van acordar l'any 2009 prohibir la seva comercialització des de setembre de 2016 en endavant. Les bombetes (que no focus) halògens es poden seguir comercialitzant fins a l'any 2018.

La Unió pretén així avançar en el seu propòsit de reduir el dèficit energètic, que es calcula de mil milions d'euros al dia en costos d'importació d'energia elèctrica. Les autoritats comunitàries afavoreixen la instal·lació de dispositius d'il·luminació de baix consum, com les bombetes i focus LED.

Fonts

[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article