Vés al contingut

Forces progovernamentals iraquianes llancen operació per recuperar Ramadi a l'Estat Islàmic

De Viquinotícies
Una vista aèria de Ramadi i el riu Eufrates.
Imatge: Cpl. Jeremy M. Giacomino, USMC.

28 de maig del 2015, Iraq
Iraq ha començat una nova operació militar per fer retrocedir l'Estat Islàmic mitjançant la recuperació de la ciutat de Ramadi, segons un portaveu paramilitar iraquià. Ramadi, que és la capital de la província d'Anbar, va caure a l'Estat islàmic a principis d'aquest mes.

La nova ofensiva inclou tant tropes governamentals com forces paramilitars - hash al-Shaabi, també conegudes com les Brigades Populars de mobilització, que en gran part es componen de milícies xiïtes.

L'operació a la província d'Anbar busca tallar les rutes de subministrament de l'Estat Islàmic per preparar el camí per a la reconquesta de Ramadi. Fins ara els combats s'han reportat al sud i l'oest de Ramadi, on forces progovernamentals fan el seu avanç.

La coalició liderada pels Estats Units a l'Iraq va dir que està duent a terme atacs aeris a prop de Ramadi per donar suport a l'avanç de les forces iraquianes. Els EUA també estan ajudant amb subministrant a les forces iraquianes, amb equip militar, incloent armament anti-tanc.

Una reunió està prevista per al 2 de juny a París entre els representants dels països que lluiten contra l'Estat islàmic. John Kerry, secretari d'estat nord-americà, es troba entre uns 20 o més ministres de Relacions Exteriors d'assistir; la reunió se centrarà en l'estratègia.

Fonts

[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article