Vés al contingut

Arresten a jove de 19 anys a Chicago per simpatitzar amb l'Estat Islàmic

De Viquinotícies


Bandera de l'Estat Islàmic.

8 d'octubre del 2014, Estats Units

El jove de 19 anys Mohammed Hamzah Khan arrestat a Aeroport Internacional O'Hare el cap de setmana quan intentava viatjar a Turquia passant per Suïssa per unir-se a l'Estat Islàmic va fer la seva primera aparició en tall el dilluns.

Els familiars que el van acompanyar no van fer declaracions i tan sols van demanar privacitat, però veïns que van conèixer a Khan ho van descriure com un noi tranquil i educat.

Mai vam imaginar que alguna cosa així podia passar. Ell és l'última persona que podria podria passar-li una cosa així, va dir als mitjans un membre de la mesquita on assistia el jove en els suburbis de Chicago.

Agents federals van trobar a la seva casa material en què expressava suport al grup Estat Islàmic, incloent un dibuix en què apareix un combatent amb una bandera de l'EI amb les paraules en àrab Vine al Jihad.

Segons les autoritats, Khan va escriure una carta als seus pares on parlava de l'occident "immoral" i expressava que no volia que els seus fills es veiessin exposats a "escombraries d'aquest tipus". També els instava a que s'uneixin a l'Estat Islàmic.

El sospitós va dir als agents que esperava que el seu paper en la jihad fora de "servidor públic, com policia, treballador humanitari o combatent".

Khan va ser detingut per “perillós” i per “ser un risc pel vol”. La seva audiència preliminar ha estat programada pel dijous.

Les autoritats creuen que una dotzena de nord-americans són part dels grups extremistes que operen a Síria.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail