Vés al contingut

Canadà li declara la guerra a l'Estat Islàmic

De Viquinotícies


Imatge d'un Boeing FA-18F Super Hornet.

8 d'octubre del 2014, Canadà

Estats Units va donar la benvinguda a la decisió del parlament canadenc d'autoritzar atacs aeris contra el grup Estat Islàmic a l'Iraq com a part de la coalició en la qual ja hi participen una dotzena de països.

La mesura aprovada el dimarts per 157 vots a favor i 134 en contra recolza l'ús d'avions de combat, proveïment de combustible, així com intel·ligència, vigilància i reconeixement durant sis mesos, però prohibeix l'ús de forces terrestres en qualsevol operació de combat.

El primer ministre canadenc, Stephen Harper va dir que el govern no pren la decisió a la lleugera, reconeixement que el grup Estat Islàmic representa una amenaça real.

Canadencs i nord-americans han lluitat junts en diversos grans conflictes en l'últim segle, i estem agraïts per la nova contribució de Canadà contra el terrorisme, ha indicat un comunicat de la Casa Blanca.

Canadà té més de dues dotzenes d'assessors de forces especials ja desplegats a l'Iraq, i té previst ampliar aquest contingent a un màxim de 69 assessors, dins d'una iniciativa per assessorar a les forces kurds contra els milicians islàmics, seguint una petició del president nord-americà, Barack Obama.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail