Vés al contingut

Els kurds lluiten per evitar que Kobani caigui en mans de l'Estat Islàmic

De Viquinotícies


Combats a Síria i l'Iraq, 23 de setembre del 2014.

12 d'octubre del 2014, Síria

Aquest dissabte, els combatents kurds continuen amb una fera batalla en un esforç per defensar la ciutat siriana-kurda de Kobani, en les proximitats de la frontera amb Turquia, en perill de caure a les mans de l'Estat Islàmic (EI), ha informat Voice of America. No obstant això, els gihadistes de l'EI avancen a pas ferm des de dos flancs.

Els combats defensius i els bombardejos de l'aliança internacional contra l'Estat Islàmic no han aconseguit repel·lir els atacs de l'EI. Segons Télam, aquests necessiten només un punt d'entrada més per prendre el control complet de la ciutat, un important punt estratègic a la guerra.

Una font kurda va assenyalar a Associated Press qu'els enfrontaments es realitzen principalment al sud i orient de la ciutat i que la situació és greu, pel que va sol·licitar ajuda immediata. Per la seva banda, el divendres, l'observatori sirià dels drets humans va calcular que l'EI mantenia el control del 40% de la ciutat.

De prendre el control total, l'Estat Islàmic prendria el poder de 400 de 900 quilòmetres de la frontera turca. Estats Units va continuar els seus bombardejos aeris, però no està clar si els atacs han detingut l'avanç islamiste a la ciutat. Mentre que les forces de la coalició van atacar altres punts islamistes a l'Iraq.

Les autoritats de la província d'Ambar van cridar als EUA a desplegar tropes per a aturar l'avanç gihadiste. Sabah Al-Karhout, president del Consell Provincial d'Ambar afirma que la situació és molt dolenta i afegeix que es té coneixement de 10 000 combatents que l'Estats Islàmic va enviar des de Síria i Mossul a Ambar.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail