Vés al contingut

Bombardejos afecten diversos hospitals i escoles al nord de Síria

De Viquinotícies


Per veure altres notícies sobre el mateix tema, consulteu Guerra civil siriana.


Almenys cinc centres mèdics i dues escoles van ser bombardejades al nord de Síria, matant a 50 civils, va dir l'ONU dilluns. Segons el secretari general, Ban Ki-moon, es tracta de « violacions greus del dret internacional ».

17 de febrer del 2016, Síria
Els bombardejos van assolir en particular a un hospital de suport de Metges Sense Fronteres. “En el transcurs del conjunt de dos atacs portats a terme en qüestió de minuts d'interval d'un a l'altre, l'hospital va ser assolit per quatre coets. Almenys set persones han mort i vuit es troben desaparegudes”, va dir l'oficina de MSF a Beirut. “La destrucció d'aquest hospital priva d'accés a les 40 000 persones que viuen en aquesta zona de conflicte obert”, ha afegit Massimiliano Rebaudengo, coordinador general de MSF per a Síria, aquest és “un atac deliberat contra un centre de salut”. Almenys cinc hospitals de l'organització s'han vist afectats des del començament d'aquest any.

L'ONU no ha assignat la responsabilitat dels atacs amb míssils, però diverses ONG atribueixen l'atac al règim sirià i el seu aliat rus.

Aviació de Rússia, 22 d'octubre del 2015.

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article