Vés al contingut

L'Estat Islàmic captura la ciutat siriana de Palmira

De Viquinotícies
Vista de Palmira.

24 de maig del 2015, Síria
Segons informes, dijous l'Estat Islàmic va completar la captura de l'antiga ciutat de Palmira, a Síria. La victòria es produeix tan sols uns dies després que el grup es va apoderar de Ramadi, Iraq, el cap de setmana.

Aquesta victòria posa les seves forces en una posició d'atac en direcció oest cap a un gran nombre de posicions estratègiques, incloent Damasc, capital de Síria, la qual està connectada a Palmira per una carretera important.

L'Observatori sirià dels drets humans, amb seu al Regne Unit, estima més de la meitat de Síria - per àrea - està ara sota el control de l'Estat islàmic. Palmira també els proporciona accés a les bases militars de la ciutat, l'aeroport i els camps petroliers propers.

Palmira és també Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i és la llar d'una gran varietat de ruïnes, incloent un carrer de columnes romà. L'UNESCO ha expressat la seva preocupació per la seguretat de les ruïnes ara que l'Estat Islàmic controla la ciutat. El grup ha destruït prèviament ruïnes i monuments culturals durant les seves campanyes militars.

L'estratègia dels Estats Units a la regió s'ha basat en els atacs aeris. El secretari de premsa de la Casa Blanca, Josh Earnest, ha dit que el president Barack Obama no està contemplant un compromís de les forces nord-americanes per combatre l'Estat Islàmic a terra.

Notícies relacionades

[modifica]

Més notícies relacionades amb l'Estat Islàmic

Fonts

[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article