Vés al contingut

El PASOK anuncia per demà un govern de coalició amb Nova Democràcia

De Viquinotícies

18 de juny del 2012, Grècia


Evangelos Venizelos, candidat del socialista PASOK, ha anunciat que demà com a molt tard hi haurà un govern de coalició amb el partit conservador Nova Democràcia. Després de reunir-se amb el candidat conservador, Antonis Samaras, Venizelos ha explicat que havien coincidit 'en la necessitat de formar govern immediatament'. 'És clar que hem de donar una imatge seriosa a l'interior i a l'exterior', ha afirmat el socialista. Venizelos s'ha mostrat 'decebut' per la negativa de Syriza a formar govern d'unitat.

Amb tot, Venizelos ha proposat a Samaras que retorni immediatament el mandat de formar govern al president Papulias i que sigui aquest qui dirigeixi la negociació 'per formar un govern d'unitat amb la màxima cooperació possible'.

En aquest sentit, el president del partit conservador Nova Democràcia, Antonis Samaras, havia convocat aquesta tarda els partits polítics grecs a la formació d'un govern de concentració, tot i que havia destacat, seguint l'argument que votar pel seu partit era votar per l'euro, que els grecs han decidit seguir en la moneda única. 'Invitem totes les forces que comparteixen aquestes conviccions a participar en un govern de salvació nacional. No hi ha temps a perdre. No hi caben les polítiques de partit', va afirmar ahir Samaras en el discurs on va proclamar la victòria, des de la seu de Nova Democràcia a Atenes.

Fonts del PASOK havien afirmat que el més probable era donar suport al govern des del parlament i sense entrar a formar part de la coalició, cosa que el faria extremadament feble. Les diferències entre tots dos partits, que dominen des de fa dècades la política grega, són importants, malgrat que comparteixen el suport al rescat europeu. Així, per exemple, divergeixen en la política fiscal a aplicar o en la retallada de funcionaris, on Nova Democràcia és molt més radical que no pas els socialistes. En emigració, un dels punts clau de la campanya, també tenen fortes diferències perquè Nova Democràcia és partidària d'expulsions en massa d'emigrants i el PASOK les rebutja.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail