Vés al contingut

Varoufakis ataca durament el pacte de Tsipras

De Viquinotícies
Giannis Varoufakis


14 de juliol del 2015, Grècia
L'ex ministre d'economia del govern grec reclama eleccions avançades.

L'ex ministre d'economia grec Giannis Varoufakis ha reaccionat amb molta duresa a l'acord aconseguit a Brussel·les pel seu primer ministre Alexis Tsípras. Primer l'ha comparat amb el cop d'estat dels militars del 1974 dient que “ara, però, el cop d'estat el fan els bancs.” I immediatament ha afegit que l'acord és el nou Tractat de Versalles, fent referència a l'acord de 1919 que va redibuixar el mapa d'Europa després de la primera guerra mundial, esborrant imperis i dibuixant països nous.

Varoufakis ha fet aquestes declaracions a la ràdio nacional australiana. Varoufakis ha afirmat que aquest acord no té res a veure amb l'economia i que en tot cas és un cas d'humiliació preparada contra un país “i això el primer ministre ho sap”.

Varoufakis ha dit que la seva relació amb el primer ministre Tsípras és bona però això no l'ha frenat a l'hora de demanar eleccions avançades. També ha avisat que l'acord que s'insinua entre diversos partits per a fer un acord d'unitat només serviria per a donar ales als nazis d'Alba Daurada, que quedarien com l'únic grups de l'oposició i els únics oposats a una política que el poble grec va rebutjar en referèndum fa dies.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail