Grècia diu No al pla de rescat de la troica

De Viquinotícies
Alexis Tsipras


6 de juliol del 2015, Grècia
Ahir, el poble grec va rebutjar el pla de rescat de la troica: BCE, Comissió Europea, FMI. El No (όχι) va obtenir uns 61,32% dels vots contra 38,69% a favor del Sí (ναι). Aquest resultat constitueix una desaprovació dels europeus qui van fer campanya a favor del Sí. Aquests comicis foren organitzats pel Primer ministre grec Alexis Tsipras enfront de la intransigència d'aquesta troica. Aquesta darrera i, en filigrana, Alemanya volien encara més austeritat, per exemple, posar l'edat de jubilació de 62 a 67 anys, mes retallades en diversos sector del pressupost de l'Estat grec, la privatització d'alguns serveis públics, i la pujada de l'IVA de 6 a 23 % sobre alguns serveis com el sector hoteler.

Es recorda que, en una entrevista al Figaro el 29 de gener passat, el president de la Comissió europea va llançar aquella frase:

« No pot haver-hi cap alternativa democràtica en contra dels tractats europeus »

Jean-Claude Juncker, Le Figaro

.

Aquesta declaració va fer escàndol en el si dels partits euroescèptics francesos (Front de l'Esquerra, Front Nacional…) resumint, segons ells, tots els límits de la democràcia a la Unió Europea.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) M. Sardà Grècia diu No, El Punt Avui+, ed. comarques gironines, núm. 12474, p. 34, 6 de juliol del 2015.