Vés al contingut

ENAP indica que el vessament de petroli a Quintero va arribar als 22 mil litres

De Viquinotícies

6 d'octubre del 2014, Xile

L'Empresa Nacional del Petroli (ENAP) va indicar que el vessament accidental de petroli a les costes de Quintero va arribar als 22 mil litres.

Segons l'empresa estatal, la inversió per netejar el vessament ha arribat als 4 mil milions de pesos (6 milions de dòlars nord-americans) i va haver de comptar amb la participació de 1200 persones per contenir el petroli que es va dispersar per la badia. En un inici la mateixa empresa va estimar en 3 mil litres el que es va abocar a les aigües, però, després de revisar la planta de transferència de cru, l'estimació va pujar als 22 mil informats.

Juntament amb presentar un informe a la ciutadania, l'empresa ha indicat que iniciaran accions legals per tal de determinar les responsabilitats penals i perseguir la reparació econòmica que costa la neteja de la platja i l'eventual cessantia dels pescadors artesanals que es veuran afectats per diversos anys.

L'accident va passar quan el vaixell LS Mimosa va tenir un problema amb l'amarratge al port que va produir el tall de la mànega de subministrament de cru, provocant que el petroli fos abocat a la platja.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail