Vés al contingut

Andorra celebra la Diada de la Mare de Déu de Meritxell

De Viquinotícies


8 de setembre del 2012, Andorra


“Avui, festivitat de la Mare de Déu de Meritxell, és la diada d'Andorra, la gran festa d'aquest estat enclavat al cor del Pirineu. Els actes institucionals i religiosos de la jornada es concentren al Santuari de Meritxell: avui s'hi fa a les onze del matí la missa solemne, presidida per l'arquebisbe d'Urgell i copríncep Joan-Enric Vives, seguida d'una ballada de sardanes al claustre a migdia. A les sis de la tarda al mateix santuari, el Cor dels Petits Cantors Lliures d’Andorra oferirà un concert. Amb un altre concert, de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, es clourà demà a dos quarts d'una del migdia les celebracions, a l’Auditori Nacional d’Andorra d’Ordino.

La vigília es va fer la tradicional processó de torxes i la missa de nit, i es va inaugurar l'exposició que quedarà instal·lada durant tot l'any al claustre del santuari. La d'enguany és anomenada 'Vivències meritxel·lianes compartides', al voltant del llibre, el CD i el DVD que es va presentar l'any passat per commemorar el norantè aniversari de la coronació de la Mare de Déu.

La Mare de Déu de Meritxell fou proclamada oficialment patrona de les Valls d'Andorra el 1873, i una quarantena d'anys després, el 1921, fou coronada canònicament.

El santuari de Meritxell és situat dins el terme de la parròquia de Canillo, a més de mil cinc-cents metres d'altitud. L'antic, d'origen romànic i reformat i ampliat el segle XVII, s'incendià el 1972. A tocar mateix es dreça el nou temple, del 1976, una estructura contemporània projectada per l'arquitecte barceloní Ricard Bofill.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail