Viquinotícies entrevista a Laura Lopez

De Viquinotícies

22 de novembre del 2021, Andorra

Viquinotícies entrevista a Laura Lopez, empresària, locutora de ràdio, Aprenen de DJ i professora de primària andorrana.

Nom:Laura Lopez
Edat:22 anys
Lloc naixement:Lleida
Residència:Sant Julià de Lòria
Professió:Locutora de ràdio i DJ
Estudis:Grau en Educació Primària

Viquinotícies Que és Energy?

Energy és una ràdio de formulamusical andorrana que aposta per la música electrònica la seva seu està andorrà la vella i es pot sintonitzar a andorrà a través de l'FM com a tot el món a traves d'internet.

Viquinotícies Com neix Energy?

Energy no neix del no-res si no és una remodelació del que era abans l'emissora Som Ràdio l'únic que ha canviat el seu format a formulamusical i també l'accionistes, però es manté la música electrònica i l'essència de Som Ràdio .

Viquinotícies Vostre és accionista de energy perquè va decidir apostar per l'emissora?

Si soc accionista al 25%, ja que la Taissa que ja treballava a l'antiga Som Ràdio volia comprar l'emissora perquè no acabes tancant el que passa és que no tenia els dines suficient per ferro ella coneixia a una amiga meva que li va proposar comprar-la juntes però ella no va voler i un dia meu va comentar i en va sembla interessants al principi em va costa molt confia en el projecte però al final una cosa en va dir que aniria bé i adia d'avui no men penedeixo.

Viquinotícies Perquè és decideix canvia el nom de l'emissora?

Al principi quan vam voler remodela l'emissora va sortir el de si canviàvem el nom o no en va costa molt decidiu però finalment vam decidir que si, ja que l'antiga Som Ràdio sol emetia música i l'emissora de ràdio que volíem nosaltres era una de formulamusical i d'aquesta forma donava una nova imatge a la nova emissora.

Viquinotícies Perquè Energy i no un altre?

La veritat és que va averar una quan noms com DanceRadio, AndorraDance,Andorraelectro entre altres noms però quan la Clàudia va suggerir Energy en va agrada, ja que creiem que l'essència de l'emissora era transmetre aquesta energia de festa i diversió.

Viquinotícies Les propietàries de Energy sou 4 dones heu trobat algun problema?

Sí que és veritat que som 4 dones, ja que cada una té el 25% i això demostra que les dones també podem fer coses.En general el sector de la ràdio està dirigit per hòmens i que 4 dones crein una ràdio demostra que les dones també podem fer les mateixes coses que els homes. En general no tenim cap problema la gent confia en energy i crec que és un bon producte.

Viquinotícies Vostè és la cap de programació de energy la programació actual és la que voleu o hi haurà canvis?

Nosaltres vam crear la programació a contacorren duran el mes d'agost perquè al setembre tintéssim una bona programació creiem que la programació actual no s'agusta a la idea que nosaltres teníem quan vam voler crear Energy però sí que era la que en aquell moment podria fer i era la més realista. Pero a principis d'any la programació canviada, ja que el que nosaltres tenim pensat és una radiofórmula les 24 hores i els divendres i dissabtes a la nit fe Dj. en directe.

Viquinotícies Quina funció té cada una de vosaltres?

o tinc la funció d'organitzar la programació la Taissa és qui gestiona el personal i administra els recursos econòmic la Laura és qui gestiona la publicitat i la Clauria és qui gestiona les futures festes que nosaltres farem.

Viquinotícies Vostè a dit que organitzaríeu festa?Com funcionara? Quiones festes organitzada?

La nostra intenció és que Dj de la ràdio vaigon a les discoteques i a festes majos a punxa d'aquesta forma crem una línia d'ingresos i també en donem a conèixer però aquesta idea de moment està guardava al calaix, ja que estem a les expectatives que passi amb la pandèmia.

Viquinotícies Com és que no han organitza cap festa encara si san eliminat restriccions?

Sí que és veritat que s'han eliminat restriccions però de moment volem reixa un marge avere que passa poder avui podem fer una festa per la setmana que ve et confinen a cassa, ja que des de fa un temps no saps mai el que passarà en 7 dies .

Viquinotícies Vostè està a la ràdio fen de periodista sense estudis és complicat?

Sí que és veritat que jo no tinc estudis de periodista ja que vaig estudiar educació primària i tinc el títol però jo realment no faig de periodista professional sinó que faig radiofórmula. Sí que és veritat que al principi sí que en va costa una mica, ja que al fe radiofórmula mentre parles tens que està al control però la Taissa em va ajudar i avui ja men surto jo sola.

Viquinotícies Vosaltres no teniu tècnic de control el mateix locutor fa de tècnic de control?

Així és d'aquesta forma n'estalviem costos de personal però ames també el locutor té un avantatge que és que ell sempre te'el controlo i això li pot facilitar les coses . Sí que és veritat que com a la pregunta anterior he dit al principi es una mica complicat pero al final ho saps fer a mes molts dels nostres locutor són Dj i ja estan acostumats.

Viquinotícies Vostè ha dit que té el títol d'educació primaria?Comes que va decidir treballa com a locutora de ràdio?

Si és veritat tinc el títol d'educacio primària però quan vaig entrar a formar part del acionariat de energy la Taissa en va dir tant a jo com a la Laura com a la Clauria si volíem ser locutors la Laura i la Clauria no ho van voler jo ho vaig vulgar prova i sí que és veritat que al principi en va costa però al final em va agrada a més és una feina que m'agrada i em passa el temps volan.

Viquinotícies Vostè a part d'apendre a fer radiofórmula també esta aprenen a ser DJ?

Si vaig aprenent a poc a poc i als meus temps lliures ames la Taissa que és una molt bona Dj me esta ensenya molt bé tant a fer mescles com també a crear noves cançons .

Viquinotícies Li agrada a vostè la música electrònica?

Si molt jo ja des de petita sortia de festa i escoltava música electrònica era una malalta de aquest genere musical .Sempre m'agradava veure el Dj punxan. Ara que estic aprenen a ser DJ m'encanta punxa i sem passa el temps volan.

Viquinotícies Vostè és de fora d'andorra com se troba vivint Andorra?

La veritat és que és un país que m'agrada i si esta bé això si fa molt fet.

Viquinotícies Vostè ve d'una família de castellanoparlant si adapta bé en un país on es parla català i en una emissora on l'idioma és el català?

Sí que és veritat que a casa i amb la família parlàvem castellà també amb els amics el meu entor era castellanoparlant però a l'escola estudiava català sí que és veritat que al principi sen va fer estrany parlar en català però ara ja estic acostumant . A més ara el meu entor és catalanoparlant i ja m'he acostumat ames la meva parrella també és catalanoparlant i el castellà sol el faig servir per parlar amb la família i algun amic.

Viquinotícies Per acabar algun dia la veurem com a Dj en públic en alguna festa o discoteca?

La meva intenció és que així sigui segurament que entre que vaig aprenent i altres coses això no passarà fins almenys un any però jo crec que d'aqui un any o així si les circumstàncies ho permeten me veurem punxan en públic.

Fonts[modifica]

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Laura Lopez, empresària, locutora de ràdio, Aprenen de DJ i professora de primària» (castellà) en la seva versió del de novembre del 2021.

avant Notícies d'ahir

Notícies d'abril

Escriviu un article