Vés al contingut

Un segon tiroteig a Copenhaguen posa en alerta Dinamarca

De Viquinotícies
Sinagoga Blomser ved Københavns, 15/02/2015.

16 de febrer del 2015, Copenhaguen
La policia danesa ha informat que es va registrar un altre tiroteig a la capital, a menys de 24 hores de l'atac al cafè de Copenhaguen. Aquesta vegada, l'atac es va registrar a les rodalies de la principal sinagoga de la ciutat. D'acord a Deutsche Welle, en aquest segon tiroteig, tres persones van resultar ferides. "En el tiroteig una persona va rebre un tret al cap i dos agents de policia van rebre respectivament trets al braç i la cama", ha informat la policia.

No obstant això, les autoritats han destacat que és "és massa aviat" per determinar si hi ha relació entre els dos atacs. Segons la televisió pública DR, l'estació de tren i metro de Nørreport va ser evacuada per la policia. El presumpte agressor va fugir a peu del lloc. Els fets es van dur a terme al carrer Krystalgade, situat al centre de la capital.

"Encara no podem dir res sobre la condició dels ferits" va dir la policia a AFP. Rasmus Thau Riddersh, testimoni dels fets, va declarar a BBC que "anava a prendre una copa amb els amics a prop del lloc dels trets, i encara que no va escoltar el tiroteig, va veure un home tirat al carrer".

Les autoritats han desplegat un operatiu de recerca del sospitós. El periodista de la BBC, Malcolm Brabant, va informar que la capital va ser envaïda per sirenes i helicòpters, a causa del temor de nous atacs. La policia va advertir que el centre de la ciutat no és segur.

Només unes hores abans, un debat sobre blasfèmia i llibertat d'expressió, en el qual participaven Lars Vilks, historiador i caricaturista de Suècia i François Zimeray, ambaixador de França a Dinamarca, va ser atacat a trets. En observar l'home sortir de l'escena en un vehicle abandonat i després en un taxi, "Entrevistem al taxista i vam obtenir l'adreça on va deixar a la persona" va destacar l'investigador Jorgen Skov. "Hem estat vigilant aquesta direcció", ha afegit.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail