Vés al contingut

Abaten el presumpte responsable dels dos tirotejos a Dinamarca

De Viquinotícies

16 de febrer del 2015
Aquesta matinada, després d'una cacera humana en què van participar "totes les forces policials del país", va ser abatut el presumpte responsable dels dos tirotejos succeïts abans d'ahir a la capital danesa. La primera ministra de Dinamarca, Helle Thorning-Schmidt, va assegurar aquest diumenge que "Com a nació, hem experimentat una sèrie d'hores que no oblidarem mai". "Hem provat el mal gust de la por i de la impotència que el terror vol crear. Però també, com a societat, ens hem respost", ha afirmat.

Per la seva banda, en conferència de premsa, Torben Molgaard Jensen, inspector en cap, va informar: "Assumim que és el mateix responsable el qual està darrere dels dos incidents i també que el sospitós abatut per la policia a l'estació de Nørreport és la persona responsable d'aquests assassinats". El primer tiroteig va esdevenir en un centre cultural, on Lars Vilks, historiador i caricaturista de Suècia, i François Zimeray, ambaixador de França a Dinamarca, participaven en un debat sobre la llibertat d'expressió. En aquest primer incident, una persona de 55 anys va perdre la vida, mentre que tres agents van resultar lleument ferits.

En el segon tiroteig, succeït en els voltants d'una sinagoga de la ciutat, una home que cuidava la porta va morir pels trets. L'agressor no va poder entrar a l'interior de l'edifici, on se celebrava un Bar mitsvà. No obstant això, va aconseguir ferir dos policies, reportats com fora de perill. La reina Margarida II va donar el seu condol i ha instat els ciutadans a "mantenir forts i guardar els valors en què Dinamarca està construïda".

D'acord a CNN México, les autoritats van registrar les imatges de càmeres de vigilància de tota la ciutat i van rastrejar els moviments del sospitós. Quan la policia va buscar parlar amb el sospitós en el departament, aquest va obrir foc. La policia va respondre a l'agressió i va matar a l'atacant. Cap oficial va resultar ferit. L'identitat de l'atacant no va ser revelada. S'ha informat que no hi ha evidència que el sospitós treballés amb altres persones, però hi ha teories que es va inspirar en els atacs terroristes a França el gener passat.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail