Vés al contingut

Abdicació la Reina Margarida II de Dinamarca

De Viquinotícies

31 de desembre del 2023, Dinamarca

{Reina Margarida II l'any 2005.
Imatge: Peo~commonswiki. / Wikimedia Commons.

En el seu discurs anual de Cap d'Any, la reina Margarida de Dinamarca va sorprendre anunciant la seva abdicació després de gairebé 52 anys en el tron danès. Aquest fet, programat oficialment per al 14 de gener de 2024, commemorarà precisament l'aniversari dels seus cinquanta-dos anys de regnat.

Aquest esdeveniment inesperat ha commocionat gran part de Dinamarca i Europa, marcant un hito significatiu en ser la primera vegada en gairebé dos segles que no hi haurà una reina regent al món.

L'abdicació de la Reina Margarida, sumada al traspàs de la Reina Isabel II d'Anglaterra el 2022, assenyala la fi d'una època per a les monarquies europees. No obstant això, la pròxima generació de "Royals" està emergint, liderada per reines, gràcies a l'abolició de la llei sàlica en temps moderns per part de diverses dinasties europees.

En països com els Països Baixos, Bèlgica, Noruega, Suècia i Espanya, es perfilen hereves al tron que representen un canvi significatiu en la tradició monàrquica. Aquest gir en la successió real reflecteix l'evolució de les monarquies europees cap a una major igualtat de gènere i l'adaptació als valors contemporanis.

Amb la imminent abdicació de la reina Margarida de Dinamarca, es albira un futur ple de canvis en la monarquia danesa. Com a desenllaç d'aquesta transició històrica, s'espera que Frederic de Dinamarca assumeixi el tron, marcant així l'inici d'una nova i emocionant etapa per al país escandinau.

Font[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article