Vés al contingut

Terroristes suïcides ataquen mesquites a Sanà, Iemen

De Viquinotícies
Vista de Sanà.

23 de març del 2015, Sanà
Dues mesquites a Sanà, capital del Iemen, van ser atacades per terroristes suïcides, matant a més de 100 persones i ferint a més de 250.

Els atacs van ser dirigits cap a mesquites utilitzades pels partidaris del moviment rebel Houthis, que pel que sembla donen suport a l'ex president Ali Abdallah al-Salih i ara controlen Sanà. El president electe, Abd Rabbuh Mansur al-Hadi, s'ha traslladat a Aden, al sud.

El grup terrorista musulmà Estat Islàmic ha reivindicat l'atac, segons els comptes de Twitter que se sap estan connectats al grup. l'Estat Islàmic se sap que ha establert una base al Iemen el novembre passat, però no se sap que hagin realitzat cap atemptat anteriorment allà. Un portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, va afirmar que l'anunci del grup de la responsabilitat de l'atemptat no es pot confirmar, i va plantejar la possibilitat que la sol·licitud podria ser propaganda.

Al Qaeda a la Península Aràbiga, centrat al Iemen, va negar la seva responsabilitat, declarant el seu líder que les mesquites i mercats estan fora de límits per a l'atac. L'assessor polític iemenita Mohamed Qubaty va atribuir els atacs a partidaris de Saleh. Qubaty va qualificar els atacs com "un complot per ampliar el cisma entre els sunnites i els zaidites".

El Secretari General de l'ONU, Ban Ki-moon, va condemnar els atacs i va demanar que cessin les hostilitats, instant a la moderació.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail