Vés al contingut

Diversos països àrabs trenquen relacions diplomàtiques amb Qatar

De Viquinotícies


7 de juny del 2017

Doha, la capital de Qatar.
Imatge: StellarD / Wikimedia Commons.

A la nit d'aquest diumenge, Aràbia Saudita, Egipte, Bahrain, Emirats Àrabs Units, Iemen i Líbia van trencar les seves relacions diplomàtiques amb Qatar. L'acusen de crear inestabilitat a la regió, i més precisament per suposadament promoure organitzacions terroristes.

La tensió va començar a pujar des de fa dues setmanes quan en el mitjà estatal de Qatar, Al Jazeera, van aparèixer unes declaracions de l'emir de Qatar, Tamim bin Hamad Al Zani, en què criticava fortament a l'Aràbia Saudita. Aquestes declaracions van ser assenyalades pel govern de Qatar com falses i la seva publicació resultat “d'un desvergonyit crim cibernètic”.

Però, les veritables raons segons els governs que van trencar relacions diplomàtiques són els suposats vincles de Doha amb grups extremistes i donar suport a milícies així mateix recolzades per l'Iran, gran enemic regional d'Aràbia Saudita. El govern de Bahrain va ser el primer a tallar les relacions diplomàtiques amb Qatar.

Els països del Golf Pèrsic aviat van tancar qualsevol pas terrestre, marítim i aeri amb Qatar prohibint a l'empresa aèria estatal, Qatar Airways utilitzar l'espai aeri d'aquests països o tancant a qualsevol persona o vehicle creuar la frontera entre Aràbia Saudita i Qatar. També es va donar 48 hores als diplomàtics i 14 dies als ciutadans qatarians respectivament per abandonar Bahrain.

Fonts[modifica]

CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Diversos países árabes rompen relaciones diplomáticas con Qatar» (castellà) en la seva versió del 6 de juny del 2017.

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article