Vés al contingut

Líder d'Al-Qaida mort per un atac nord-americà

De Viquinotícies
Localització del Iemen.

17 de juny del 2015, Iemen
Nasir al-Wuhayshi, líder d'Al Qaeda a la Península Aràbiga, va ser abatut per un atac nord-americà al sud del Iemen, segons funcionaris nord-americans. L'organització terrorista va confirmar la mort del seu líder a través d'un vídeo publicat a YouTube per Al-Malahem, el departament de propaganda del grup gihadista “al-Wuhayshi va ser assassinat en un atemptat amb avions no tripulats dels Estats Units, a més de dos altres mujahidins”.

Aquest és un nou cop contra la xarxa terrorista. De fet, la mort de Nasir al-Wuhayshi es produeix tan sols hores després d'un atac a Líbia contra el gihadista Mokhtar Belmokhtar, que, no obstant això, va sobreviure al bombardeig.

Al Qaeda al Iemen, també conegut com Al Qaeda a la Península Aràbiga (AQPA), és considerat per Washington com la branca més perillosa del moviment radical islamista. Els Estats Units havien oferit a l'octubre de 2014 45 milions de dòlars de recompensa per la captura de vuit dirigents del grup, entre ells el seu líder, Nasir al-Wuhayshi.

AQAP estava darrere de diversos atacs intentats als Estats Units i en altres llocs, incloent un intent d'atemptat contra un avió de passatgers a Detroit (nord d'Estats Units) en 2009. Els germans Chérif i Saïd Kouachi, els autors de l'atemptat mortal contra la revista satírica Charlie Hebdo, el 7 de gener a París, també van dir actuar en nom del AQAP.

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juny

Escriviu un article