Vés al contingut

Al-Zawahirí convoca una "guerra santa" a Israel

De Viquinotícies

27 de juliol del 2006

En un vídeo emés per la cadena qatarí Al-Jazira, Aiman al-Zawahirí, un dels màxims líders de l'organització al Qaeda, va convocar a tots els musulmanes a realitzar una jihad ("guerra santa") contra Israel, els judeus i els seus aliats. Aquesta és la desena gravació de vídeo d'al Qaeda divulgada enguany i la primera des que es va desencadenar el conflicte.

Al-Zawahirí, metge egipci, va dir en la cinta, transmesa aquest dijous (27), que la seua organització no quedarà callada mentres "els atacs d'Israel continuen cremant als nostres germans", en al·lusió al conflicte entre Israel i el grup Hesbol·là, que té com a escenari el Líban.

Tenint com a fons una imatge del World Trade Centre de Nova York en flames durant els atacs del 11-S, el número dos del Qaida va convocar els musulmans a rebel·lar-se i convertir-se en màrtirs del yihad contra la coalició de la croada (cristiana) i Israel: "Oh, musulmans de tot arreu! Us convide a lluitar i a tornar-vos màrtirs en la guerra contra els sionistes i els croats. La guerra contra Israel no depén d'alts el foc... és una jihad en nom de Déu i durarà fins que la religió prevalga... des d'Espanya (Al-Àndalus, segons EFE) fins a Iraq. Els meus correligionaris musulmans, és obvi que els governs àrabs i islàmics no són només impotents sinó còmplices... i esteu sols en el camp de batalla. Confieu en Déu i lluiteu contra els vostres enemics... feu-vos màrtirs".

El líder terrorista va afegir: "Les bales i les bombes que tiren contra els nostres germans a Gaza i Líban no són purament israelians, sinó que procedeixen o són finançades per tots els països de l'aliança, i per això, tots aquells que participen en el crim han de pagar el preu". "La presència de 10.000 capturats [àrabs en presons israelianes] no ha mogut a ningú, però tot el món s'ha mobilitzat després de la captura de tres soldats [israelians]".

Fonts[modifica]