Vés al contingut

Es coneix l'identitat del soldat que va disparar a Osama bin Laden

De Viquinotícies


Emblema dels US Navy SEALs, conegut com a "SEAL Trident".
Emblema dels US Navy SEALs, conegut com a "SEAL Trident".

8 de novembre del 2014, Estats Units
Robert O'Neill, ex integrant del grup militar d'elit Navy Seal, va dir en una entrevista al diari Washington Post que va ser l'autor dels tres trets que van acabar amb la vida d'Osama Bin Laden.

Prèviament havia acordat amb la revista Esquire el 2013 donar detalls de l'operació realitzada al Pakistan que va acabar amb la mort del líder d'Al Qaeda però amb la condició de no revelar el seu nom. Ara va voler donar-se a conèixer acordant entrevistes amb la cadena Fox News i Washington Post, però va decidir avançar-se perquè un lloc web d'antics membres del grup d'elit va revelar la seva identitat en senyal de protesta.

Fins ara el seu veritable nom era un secret militar que s'havia filtrat dins de les forces armades i el congrés.

El fet que es conegui la seva identitat va portar controvèrsia a l'interior de les forces armades per considerar-ho una "desconsideració capritxosa" amb l'únic objectiu d'aconseguir una compensació econòmica, segons paraules del comandant de Guerres Especials de l'armada BL Losey.

Al seu relat O'Neill va declarar que eren sis els membres de les forces especials que van irrompre a la vivenda on residia bin Laden amb les seves dones i alguns dels seus fills, en aquesta irrupció el soldat va disparar en tres ocasions contra el cos del líder terrorista provocant la mort del mateix, la d'un dels seus fills i un dels seus guardaespatlles.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail